Waarom je niet meer zonder HDMI kan

HDMI is overal en dat is maar goed ook. Voordat we het gaan hebben over waarom je niet meer zonder HDMI kan. Eerst even een korte uitleg wat HDMI precies is. HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. En is zowel een video als audio kabel ineen. Wat wil zeggen dat het video als audiosignalen op hetzelfde moment kan verzenden.

Voordat er HDMI werd gebruikt werden de signalen nog los van elkaar verzonden. Denk maar een de ouderwetse scartkabel of de tulp stekkertjes die nog bestonden uit rood, wit en geel. Of rood, zwart en geel. De scartkabel was ook al een soort kabel die zowel video als audio verzond maar dit was gewoon een gebundelde versie van de tulp kabels met een andere stekker erop.

Inmiddels is de technologie zover dat we HDMI hebben waarmee we nog veel betere kwaliteit beeld en video kunnen gebruiken.

Waarom is het nodig om alles met een HDMI kabel aan te sluiten?

Tegenwoordig is alles op gebied van video en audio van hoge kwaliteit. Denk aan de films die je op Netflix kijkt. De muziek die je via Spotify, Deezer of misschien Apple Music luistert. De Youtube filmpjes die je bekijkt. Je Chromecast en helemaal wanneer je deze via je televisie en of een versterker streamt. Dan wil je natuurlijk de beste kwaliteit. Tenslotte hebben zowel Netflix als Youtube inmiddels al 4K kwaliteit ook wel Ultra HD (High Definition) genoemd.

Deze kwaliteit kun je alleen zien en horen. Wanneer

  • Je beschikt over een snelle internet verbinding.
  • Je een 4K of HD tv hebt. Een 4K tv zou het beste zijn omdat deze aansluit bij de 4K resolutie van verschillende streamingdiensten. Maar een Full HD tv is voldoende voor de standaard Full HD streams
  • Je een HDMI kabel hebt

Meer dan HDMI?

Nu hoor ik je denken. Ik heb dus meer nodig dan een HDMI kabel alleen om te kunnen genieten van de beste kwaliteit? Ja dat klopt. Alleen de snelle internet verbinding hebben de meeste mensen al. Een HD of zelfs 4K LED televisie ook wel. Alleen sluiten veel mensen deze nog niet optimaal aan en gebruiken ze vaak ouderwetse Scart of tulpstekkers om hun tv met andere apparaten te koppelen.

Nu wordt de laatste tijd bij steeds meer apparaten deze ouderwetse aansluitingen niet meer beschikbaar gemaakt wat soms storend is. Wanneer je een oud apparaat van zolder wilt aansluiten om je oude video’s van vroeger te kijken of iets dergelijks. Er zijn veel soorten kabels die dit soort problemen kunnen oplossen, hier moet je opletten bij het kopen van een HDMI kabel.

Kwalitatieve HDMI kabel met korting.

Zorg daarom dus dat je een HDMI kabel hebt. Je hebt ze in alle maten, maar ook is er veel prijs verschil. Een HDMI kabel hoeft niet duur te zijn, maar moet wel van hoge kwaliteit zijn. Laat je informeren over welke HDMI kabel goed is en kijk dan online waar je een mooie korting kan vinden. Er leeft een ware korting cultuur op het internet waarmee je op werkelijk alles tegenwoordig korting kunt krijgen. Hier lees je daar meer over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation