Waarop letten bij het kopen van een HDMI kabel?

Wanneer u een monitor aanschaft voor uw game computer, of u koopt een blu-ray DVD speler, dan is het helaas vaak het geval dat er geen HDMI kabel wordt meegeleverd. Wat maakt een HDMI kabel nou een goede HDMI kabel, en waar moet u op letten dat u geen verkeerde HDMI kabel in huis haalt? De keuze is divers en er zit in bepaalde gevallen kwaliteitsverschil in.

Waar moet je op letten?

Gebruikt u de HDMI kabel voor een korte afstand? Dan raden we aan ook een korte HDMI kabel te kopen, vaak voldoet een kabel van 1 of 2 meter prima om de apparatuur mee aan te sluiten. Langere HDMI kabels zijn enerzijds onhandig, omdat u de kabels moet wegwerken, anderzijds is er ook meer risico op een slechte kwaliteit met lange HDMI kabels.

Schaft u een nieuwe monitor aan voor je game pc? Dan raden we aan goed te kijken naar de aansluitingen. Zitten er voldoende aansluitingen aan en voldoet de monitor ook aan overige eisen?

Goede HDMI kabel hoeft zeker niet veel te kosten. Ga daarom dan ook in eerste instantie voor een goedkope kabel, wanneer u problemen ondervindt tijdens het spelen van een game of het bekijken van een video kunt u altijd nog een duurdere kabel aanschaffen. Vaak is dit niet nodig.

Goedkoop, vaak geen duurkoop

Zoals ik in de vorige alinea ook aangaf, hoeft een goede HDMI niet duur te zijn. De goedkopere HDMI kabels zijn foutloos, met name over korte afstanden kunt u bijna geen problemen ondervinden met de kwaliteit van de kabel.

Ook wanneer u intens gamer bent, komt u soms in de knel met goedkoop, duurkoop! Dit hoeft met de HDMI kabel niet zo te zijn, terwijl u bij goedkope game pc’s of goedkopere onderdelen van de pc vaak tegen een korte levensduur aanloopt of tragere laadtijden etcetera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation