HDMI kabel

U heeft een prachtige tv gekocht, maar u mist een kabel, namelijk de HDMI kabel. U bent niet de enige met dat probleem. Bij een televisie zit meestal namelijk geen HDMI kabel, dus zult u er een los moeten kopen. Maar waar moet u dan op letten? Waar kunt u het beste een HDMI kabel kopen? Dat zijn voorbeelden van vragen waarop u hier het antwoord vindt.

HDMI kabels

HDMI kabels zijn er in alle soorten en maten. Dat klinkt in eerste instantie natuurlijk positief, maar het probleem is dat u toch een keuze zult moeten maken. Allereerst zijn er verschillende HDMI-versies, waarvan momenteel HDMI 1.4 en HDMI 1.4a de meest recente zijn. Er is al wel een start gemaakt met een nieuwe versie van HDMI, namelijk HDMI 2.0.

Verder zijn er 5 types HDMI kabels: type A, type B, type C, type D en type E. Type A is de HDMI kabel die voornamelijk bedoeld is voor thuisgebruik. Tevens zijn er HDMI kabels met ethernet, bijvoorbeeld voor wanneer u een home cinema systeem met een internetverbinding heeft, HDMI kabels die het mogelijk maken om 3D in full HD te bekijken en HDMI kabels met vergulde contacten. Wanneer u voor de meest recente versie van HDMI gaat, zit u over het algemeen goed.

Ten slotte is het aan te raden om een zo kort mogelijke HDMI kabel aan te schaffen, want hoe langer de kabel is, hoe meer kwaliteit er verloren kan gaan. Als u aan 1 meter genoeg heeft, is het dus niet verstandig om een HDMI kabel van 5 meter te kopen.

HDMI kabel kopen

U wilt een HDMI kabel kopen, maar vraagt zich eigenlijk nog wel af waar dat kan. Dat is helemaal niet nodig. Tegenwoordig kunt u namelijk bij erg veel winkels een HDMI kabel kopen. De prijzen voor een HDMI kabel kunnen dan wel flink verschillen, maar een goedkope HDMI kabel is meer dan voldoende. Mocht u toch problemen tegenkomen, dan kunt u altijd nog overstappen op een duurdere kabel. Denk er, zoals eerder aangegeven, wel aan dat u een niet te lange kabel aanschaft. Zeker wanneer u een goedkope HDMI kabel koopt, is het aan te raden om de lengte te beperken tot zo’n 2 à 2,5 meter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post Navigation